Rólunk

A Logifaces sztori 2012-ben kezdődött, amikor Planbureau építészeti és design stúdiónk meghívást kapott a MOME által szervezett játéktervezési versenyre. Ötletünk a CAD modellezésen alapszik, amelyben a szabálytalan természeti formákat háromszögekkel képezik le. A CAD modellezés legkisebb egysége a Face. Erre utal a Logifaces név. A zsűri elnöke Rubik Ernő volt, tervünk a verseny döntőse lett.

 

A prototípus fából készült, a blokkok alakja azóta is változatlan. A következő évben  játékunk elnyerte a rangos Magyar Formatervezési Díjat, majd 2014-ben közösségi finanszírozású kampányt indítottunk a játék beton gyártásának beindítására. A fa változattal ellentétben az egyszerűbb betontechnológia mellett döntöttünk. A projektet sikeresen finanszírozták, a megcélzott összeget majdnem megdupláztuk. 2014-től a Logifaces betonkészletek ezreit adtuk el. A kézzel készített cementjáték azonban inkább tekinthető dizájn különlegességnek, mint mindenki számára megfelelő játéknak.

 

A faanyag megfelelő választásnak tűnhet egy olyan játék esetében, mint a Logifaces. A fa gyönyörű, tartós és környezetbarát. Bár az egyedi formák és a nagy pontosság számtalan kihívás elé állították a legképzettebb asztalosokat is. Az anyagváltás technikai fejlesztése éveket igényelt. Végül minden problémát meg tudunk oldani 2020-ban. A rebrandingre régi partnerünket, a De_Form stúdiót kértük fel, hogy így is hangsúlyozzuk küldetésünket: Időtlen, kortalan és kortárs játékok megtervezése.

LOGIFACES boxes